Po uroczystym apelu z okazji 100-lecia Odzyskania Niepodległości uczniowie klasy drugiej przygotowali tradycyjną polską potrawę – pierogi. Alan Ciechelski tak zareklamował pierogi babci Halinki, że postanowiliśmy zaprosić Panią Halinę na pokazową lekcję. Babcia Alana w mgnieniu oka wyczarowała ciasto na pierogi zrobione z proporcji „na oko”- tylko babcie to potrafią J. Sklejaniem pierogów zajęliśmy się już sami. Powstały pierogi z serem oraz z kapustą i z grzybami. Zaraz po ugotowaniu błyskawicznie znikały z talerza. Były przepyszne. Jak dobrze, że mamy takie kochane babcie. Jeszcze raz dziękujmy Pani Halince za poświęcony czas.
Home » > Kategoria główna » Pierogi babci Halinki
Pierogi babci Halinki
z życia szkoły »
-
OWOCOWY ZAWRÓT GŁOWY
W trzecim tygodniu wakacji w przedszkolu było prawdziwe owocowe szaleństwo. Przygotowaliśmy szaszłyki, desery lodowe, galaretki z owocami, gofry i orzeźwiającą lemoniadę. Był to również bardzo…
-
PODRÓŻE MAŁE I DUŻE
W drugim tygodniu wakacji przedszkolaki wybrały się w podróż po Europie. W pierwszej kolejności zwiedziły Francję, poznały tamtejszą kulturę, zabytki oraz upiekły pyszne croissanty. Następnie…
-
Ostatni dzień półkolonii
Półkolonie są dofinansowane przez Gminę Jarocin. W ostatnim dniu półkolonii odbyły się zajęcia zorganizowane przez Bibliotekę Miasta i Gminy Jarocin oddział Wilkowyja pod hasłem „Wakacje…
-
Dziewiąty dzień półkolonii
Półkolonie są dofinansowane przez Gminę Jarocin. Dzisiaj kierunek Żerków: Kino za Rogiem, boisko, plac zabaw i lody!
-
Ósmy dzień półkolonii
Półkolonie są dofinansowane przez Gminę Jarocin. Kolejny dzień półkolonii spędziliśmy na miejscu w szkole grając w różne gry, takie jak piłka nożna, dwa ognie czy…