Home » > Kategoria główna » Dzień zdrowego śniadania

Dzień zdrowego śniadania

Dzieci z każdej grupy postanowiły zorganizować  Dzień Zdrowego Śniadania poprzez robienie samodzielnych kanapek. Do zdrowej zabawy zaprosili również swoich Rodziców. Po starannym umyciu rączek i przygotowaniu stanowisk pracy wszyscy zabrali się do pracy. Na kromkach posmarowanych masłem, układały wybrane przez siebie produkty takie jak: wędlina, sałata, ogórek, rzodkiewka, papryka czerwona, pomidor, kiełki oraz szczypiorek. Można śmiało powiedzieć, że zadanie wykonały doskonale. Podczas robienia kanapek kształciły odpowiednie nawyki żywieniowe, rozwijały kreatywność, wyobraźnię oraz dbałość o higienę. Okazało się, że dzieci jednak lubią warzywa, a najlepiej smakują im kanapki zrobione własnoręcznie, które wyglądały pięknie, kolorowo i zawierały mnóstwo witamin. Nawet największe niejadki zjadły kanapki z apetytem.